Skip to main content

Equistone verwerft een meerderheidsbelang in BUKO Infrasupport en BUKO Waakt, toonaangevende dienstverleners van verkeers- en veiligheidsmanagementoplossingen in Nederland. Equistone zal samen met de huidige aandeelhouder Scheybeeck Participaties en het managementteam zich richten op het verder uitbreiden van de marktpositie in Nederland en gerichte uitbreiding naar buurlanden. Voor Scheybeeck was het belangrijk om een zeer ervaren en financieel sterke partner te vinden die de groeiambities van BUKO Infrasupport en BUKO Waakt kan ondersteunen met een breed internationaal netwerk. Deze partner is gevonden in Europese investeringsmaatschappij Equistone, eigenaar van onder meer Heras. De huidige algemeen directeur Robert Emmerich zal beide bedrijven blijven leiden.

BUKO is opgericht in 1962 en bestaat uit drie business units: BUKO Infrasupport, BUKO Transport en BUKO Waakt. BUKO Transport is niet inbegrepen in deze aandelentransactie.

BUKO Infrasupport is marktleider in het aanbieden van tijdelijke verkeersmanagementoplossingen. Met een uitgebreid portfolio van diensten bedient Infrasupport voornamelijk aannemers en overheidsinstanties actief in nuts gerelateerde, stedelijke en landelijke wegwerkzaamheden. BUKO Waakt biedt tijdelijke beveiligingsoplossingen met een focus op camerabewaking, inbraakdetectiesystemen en toegangscontrolesystemen. Daarmee creëren ze productieve en veilige (werk)situaties voor opdrachtgevers uit de bouw, infra, energie en vastgoed.

BUKO Infrasupport en BUKO Waakt combineren een sterke expertise met een klantgerichte en resultaatgerichte aanpak, kwalitatief goed materieel en een hoge veiligheidsstandaard. Met betrokken vakmensen zorgen zij ervoor dat de voorgeschreven veiligheidsmaatregelen en voorschriften voor wegen- en bouwprojecten volledig worden nageleefd. Met enkele duizenden projecten per jaar op basis van langdurige relaties met hun klantenbestand is het bedrijf de grootste aanbieder van tijdelijke en spoedeisende verkeers- en veiligheidsoplossingen in Nederland. Ze hebben meer dan 350 mensen in dienst en genereren een jaaromzet van ca. € 70 miljoen.

“Ik ben erg enthousiast over deze samenwerking met Equistone. Equistone heeft diepgaande expertise van onze sector door investeringen in relevante portfoliobedrijven, ze zijn thuis in voor ons bedrijf relevante regio’s en hebben een geweldig team om mee samen te werken. Ik kijk ernaar uit om de groei van ons bedrijf naar een hoger niveau te tillen met behoud van onze krachtige familiecultuur”, aldus Robert Emmerich, algemeen directeur van BUKO Infrasupport en BUKO Waakt.

“BUKO heeft een sterke marktpositie – we willen hierop voortbouwen en het dienstenaanbod en de marktpositie in Nederland verder versterken”, zegt Hubert van Wolfswinkel, Partner bij Equistone’s kantoor in Amsterdam. “Daarnaast zullen we ons richten op het vergroten van de marktpenetratie in specifieke regio’s in Nederland en op uitbreiding naar buurlanden door middel van strategische overnames”, voegt Tanja Berg, Investment Director bij Equistone, toe.

De overeenkomst is onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.

Offerte aanvragen