Skip to main content

BUKO Waakt neemt branchegenoot in beveiligingsoplossingen over

Per 1 juli 2022 is InfraWatch uit Drachten verkocht aan branchegenoot BUKO Waakt. Daarmee wordt BUKO Waakt een top drie speler in de verhuur van beveiligingsoplossingen in Nederland. Met deze schaalvergroting kan BUKO inspelen op de sterk toenemende vraag naar beveiligingsoplossingen en opdrachtgevers meer beveiligingsproducten en leveringsgaranties bieden.

BUKO Waakt – onderdeel van de BUKO-groep waaronder ook BUKO Infrasupport valt – biedt een totaalpakket aan tijdelijke beveiligingsoplossingen voor buitenlocaties, zoals bouwplaatsen, wegenbouwprojecten, energieparken en leegstaand vastgoed. Het bedrijf biedt naast cameramasten ook oplossingen voor arbeidskrachten-registratie, toegangscontroles en veiligheidsoplossingen voor medewerkers.

“Wij hebben voor deze strategische overname gekozen vanwege de professionele organisatie en het innovatieve karakter van InfraWatch“, verklaart Robert Emmerich, algemeen directeur van BUKO Waakt en BUKO Infrasupport. “Ze zijn sterk in advisering en in productontwikkeling lopen ze voorop. Door de activiteiten van InfraWatch en BUKO Waakt te bundelen ontstaat er een zeer interessante schaalvergroting.” Daarnaast ziet Emmerich volop synergiekansen in de samenwerking met zusterbedrijf BUKO Infrasupport om zo de markt van verkeer en veiligheid nog beter te kunnen bedienen.

Klaas Algra, voormalig eigenaar InfraWatch: “Ik heb BUKO leren kennen als een professionele en betrouwbare organisatie met een nuchtere aanpak die naadloos past bij onze bedrijfscultuur. Het geeft mij het vertrouwen dat zowel klanten als medewerkers in goede handen zijn bij de nieuwe eigenaar. Ik kijk ernaar uit om samen met de nieuwe eigenaar mee te bouwen aan één nieuwe organisatie.”

Bob Honout, bedrijfsleider BUKO Waakt, ziet veel synergiekansen: “We slaan de handen nu ineen waardoor we met meer kennis, meer efficiency en een grotere verhuurvloot onze klanten nog beter kunnen helpen met het bewaken en beveiligen van tijdelijke (werk)situaties. Bovendien krijgen we aansluiting bij elkaars markten. Een absolute win-winsituatie dus.”

Over InfraWatch
InfraWatch is sinds 2015 de specialist op het gebied van tijdelijke, mobiele camerabewaking. Ze bieden vanuit de locatie in Drachten een scala aan video beveiligingssystemen voor elke tijdelijke en permanente situatie in Nederland. Meer informatie:

Over BUKO Waakt
Tijdelijke (werk)situaties bewaken en beveiligen om indringers en onbevoegden te weren. Daarmee creëert BUKO Waakt productieve en veilige (werk)situaties voor haar opdrachtgevers in Nederland.


Foto v.l.n.r. Robert Emmerich (BUKO Waakt), Klaas Algra (InfraWatch) en Bob Honout (BUKO Waakt).

 

Wat vindje van ons?
Wat vind je van ons? Deel je ervaring!
Offerte aanvragen